vineri, 30 octombrie 2009

Mega happy

Azi sunt foarte bucuroasa, beata de fericire pentru ca e o zi deosebita in care sufletul meu multumeste celor care au crezut imi mine, m-au suntinut si mi-au "dat aripi sa zbor". Lista e lunga , dar nu am uitat pe nimeni!

Daca barbatii ar conduce lumea ...

Sunt impresionata de modul de abordare a diverselor subiecte de catre echipa citynews si ma distreaza fantastic cand vad articole despre barbati scrise de un barbat dezbracat de orgolii. Reprezentantii tineri ai sexului masculin il vor numi pe autorul acestui articol "frustrat", eu il consider un om mult prea liber ca sa il intereseze ce crede lumea.


"Se spune ca in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie frumoasa. Nimic mai adevarat. Prin insasi natura lor, barbatii sunt niste lenesi, care au nevoie de a fi impinsi mereu de la spate pentru a realiza lucruri grandioase. Daca ar fi dupa ei, ar sta cat este ziulica de lunga in fata televizorului, ar bea bere rece, ar rontai seminte si s-ar uita la meciuri.

Femeile sunt cele care ii impulsioneaza, care le dau “ghionturi”, le spun ce sa faca, cum sa se comporte pentru a fi remarcati de sefi si a ajunge intr-un post important. Ce s-ar fi intamplat daca Napoleon nu ar fi avut o Josephine sau Nicolae Ceausescu nu ar fi “posedat” o Elena? Cu alte cuvinte, ce ar fi diferit daca barbatii ar conduce, intr-adevar, lumea?

Iata un posibil scenariu:
- Datul din cap si privitul plictisit la ceas ar fi gesturile acceptate de societate ca insemnand: : ”Te iubesc!”
- Cand iubita ar dori sa ii comunice ceva foarte important barbatul ei care se uita la meci, chipul ei ar aparea intr-o caseta, pe ecran, in timpul pauzelor… cu sonorul dat pe “mute”.
- Despartirea ar fi mult mai simpla. O palma prietenoasa pe fund si un zambet strepezit, insotit de “Nu-i nimic, o sa mai ai si alta ocazie!” ar fi suficiente.
- S-ar inventa o metoda de contraceptie care sa fie continuta in bere.

- Folosirea prezervativelor ar deveni ilegala.
- La sfarsitul unei zile obositoare de munca, toata lumea ar trage un fluierat zdravan si ar sari pe fereastra direct pe coada unui brontozaur si apoi in masina, exact precum Fred Flintstone.
- Salvamarii ar fi autorizati de primarul Mazare sa alunge de pe plaja barbatii care violeaza simtul estetic. Numai puicute in bikini ar fi premise." continuarea pe citynews.ro


joi, 29 octombrie 2009

Spune adio cheltuielilor pentru mica publicitate

Internetul a devenit cel mai eficient mediu de promovare a anunturilor de mica publicitate. Pana de curand, cererile si ofertele de mica publicitate erau promovate in ziarele locale, in revistele de specialitate sau chiar prin afise postate in zonele de mare trafic ale orasului. Aceste medii de promovare au pierdut teren in fata internetului datorita costurilor relativ mari implicate si a timpului indelungat, scurs pana la promovare.


Site-ul de
anunturi din toata Romania www.tocmai.ro spune adio taxelor pentru mica publicitate prin promovarea anunturilor in mod gratuit si extinderea canalelor de comunicare. Spre deosebire de restul site-urilor de specialitate, orice anunt de mica publicitate postat pe tocmai.ro beneficiaza de promovare atat la nivel local, cat si national, fara a implica eforturi financiare din partea beneficiarului. Sunt necesare doar doua minute pentru a posta un nou anunt pe www.tocmai.ro, iar acesta apare si in widgeturile de pe site-urile partenere (exemplu: pe coloana din partea stanga a site-ului citynews.ro).


Widgetul in care ruleaza ultimele anunturi din un anumit judet a fost preluat de numeroase site-uri nationale si locale, de bloguri personale, de site-uri de stiri si de cele ale posturilor radio si tv locale. "Widgetul
tocmai.ro este primul nostru proiect social pe care il punem la dispozitia bloggerilor si celor care detin o pagina web prin care vor sa furnizeze mereu informatie proaspata. Webmasterul urmareste fidelizarea cititorilor sai oferindu-le informatie de calitate, iar anunturile postate de utilizatori se bucura de o promovare extinsa." a declarat Bianca Grip.


Numarul blogurilor personale este in continua crestere in Romania, la fel ca si numarul bloggerilor care aleg sa posteze widgetul
tocmai.ro pe pagina lor. Acesta poate fi personalizat ca dimensiune, continut, grafica, culori si e disponibil la adresa www.tocmai.ro/widget. Conform statisticilor tocmai.ro, persoanele de sex feminin prefera widgeturile in care ruleaza ultimele oferte din categoria imbracaminte-incaltaminte, cosmetice, turism si culorile roz, mov si rosu. In schimb, reprezentantii sexului masculin sunt mai interesati de imobiliare, auto si produse electronice, preferand nuantele de albastru, gri si verde.


"Prin acest widget am reusit sa apropiem cumparatorul de vanzator, el navigheaza pe site-urile preferate, dar totusi vede cele mai proaspete anunturi." a incheiat Bianca Grip.

miercuri, 28 octombrie 2009

Cum imi vand casa?

Am lansat proiectul "Vinde eficient!" pe tocmai.ro, care contine cateva pagini de indrumare a utilizatorilor, referitoare la informatiile care fac un anunt mai interesant si produsul vandabil. Am reusit sa evidentiem importanta unui titlul relevant al anuntului, care influenteaza decizia de a vizualiza sau nu oferta respectiva. Descrierea trebuie sa contina cat mai multe informatii si sa fie completate de Poze relevante, astfel sansele de a vinde cresc pana la de 5 ori. Ultimul element, dar nu cel mai lipsit de importanta, este Pretul. In Romania avem obiceiul sa supralicitam un bun/serviciu doar de dragul de a gasi "prostul" care sa dea cat cerem noi. Cel mai iubit cuvant romanesc asociat cu Pret este "negociabil". Motivul este exact cel de mai sus.

In tarile cu o economie si educatie mai dezvoltata lucrurile nu stau chiar asa. Spre exemplu: Eu vreau sa vand o masina Corsa a carei valoare reala este 2800 euro; daca o ofer spre vanzare cu 3000 euro negociabil am toate sansele sa ma sune foarte putina lume si in final sa o vand cu 2600 euro pentru ca nu a fost foarte cautata masina; dar daca o ofer cu 2600 euro, interesul pentru masina creste, va fi vazuta de mai multi cumparatori, iar eu o pot vinde celui care e dispus sa ofere mai mult.

Am descoperit pe tocmai.ro un anunt care a intrecut orice asteptare a noastra, drept urmare l-am facut Anunt de nota 10. D-l Cristi doreste sa vanda casa noua, construita intr-o comuna din judetul Dambovita. Trebuie sa intrati pe linkul de mai sus si sa citit descrierea. A reusit sa prezinte o casa "in the middle of nowhere" ca fiind mai interesanta decat o casa din Paris: detaliile casei, tabla e Lindab, asezare geografica, geomorfologica, retea hidrografica, istoricul zonei, turismul si monumetele istorice din apropiere, populatia, institutiile publice existente, economia dezvoltata, potentialul economic si industria existenta. Senzationala descriere! Merita nota 10!

marți, 27 octombrie 2009

Te pregatesti pentru Halloween?


Stravechea sarbatoare celtica numita Halloween are loc in fiecare an pe data de 31 octombrie. Ea este adesea asociata cu culorile portocaliu si negru si cu simbolul felinarului confectionat din dovleac. Cei care sarbatoresc Halloween poarta costume de vrajitoare, de tiganca, de vampir sau dracula si merg la petreceri unde se obisnuieste sa se faca un mare foc de tabara, se fac farse si se spun povesti infricosatoare.



Aceasta sarbatoare a inceput sa fie agreata in ultimii ani si de romani. Halloween este un motiv de sarbatoare si petrecere pentru majoritatea tinerilor, care deja au inceput sa caute costume si accesorii pentru sarbatoarea de Halloween, iar cluburile si barurile din toata tara pregatesc petreceri inedite, cu decor si program special pentru aceasta noapte.



Pentru procurarea decorurilor si a costumelor speciale, internetul pune la dispozitie o mare diversitate de modele, iar cateva oferte foarte bune gasiti pe site-ul de
anunturi din toata Romania www.tocmai.ro. Printre acestea gasiti accesorii de decor pentru petrecerea de Halloween, dovleci, panza de paianjen, lilieci, paianjeni din plastic, scheleti, ghirlande cu dovleci, nas de vrajitoare, fantome fosforescente, palarii de vrajitoare si multe alte elemente care creaza atmosfera de Halloween.



Pe langa diversitatea pe care o pune la dispozitie mediul on-line, este foarte simplu si rapid sa cumperi sau sa inchiriezi costumatia dorita pentru Halloween de pe site-urile de specialitate. Iar accesoriile pe care nu trebuie sa le ratezi anul acesta de Halloween sunt lentilele de contact colorate, cu scopuri cosmetice, dar care ofera un efect uimitor, mai ales in club.



"Cele mai vizualizate anunturi din aceasta saptamana sunt cele care ofera decor si costume pentru Halloween, un semn foarte clar ca tinerii din Romania gasesc tot ceea ce isi doresc pe www.tocmai.ro" a declarat Bianca Grip, project manager al site-ului de anunturi gratuite.

luni, 26 octombrie 2009

Haine XXL

Am reinstalat widgetul Roz tocmai.ro cu hainutze ca sa vad in fiecare zi ce mai apare nou. E foarte adevarat ca pana acum doar rochiile de mireasa au succes la vanzare pe internet, desi categoria se numeste Imbracaminte-Incaltaminte. Totusi am gasit si un comerciant deschis la minte, care a postat urmatorul anunt. E vorba de un anunt in care este promovat un magazin de haine 8xl din Targu Mures. Proprietarul a inteles ca reclama e sufletul comertului, iar in vremuri de criza a adoptat solutia cea mai eficienta: eforturi minime cu promovare maxima. Partea misto e ca desi magazinul nu are vitrine stralucitoare, ascunde branduri celebre, pe care ar fi mandra sa le poarte orice persoana: Tommy Hilfiger, CK, Levi'S, Wrangler. Felicitari celui care a facut un business din atentia acordata persoanelor care nu au un fizic perfect. Acest gen de oameni aleg tocmai.ro.

duminică, 25 octombrie 2009

Copiii Romaniei

Multumesc unei vechi prietene care printr-o discutie banala, mi-a scos in evidenta un adevar pe care cu totii refuzam sa il vedem. O intrebam ce nationalitate cosidera ca va ajunge sa ne conduca, datorita numarului mare al populatiei? Raspuns simplu: Tiganii sau poate mai corect Rromii. Ma asteptam la un raspuns total diferit, dar argumentele ei m-au convins. "Tigancusele" incep sa faca copii chiar si inainte de 14 ani si reusesc sa faca destul de multi pe parcursul vietii. Chiar imi povestea o "moasa de la maternitate" cat de repede si usor nasc tigancile, fata de romance. Complicatiile sunt putine si de obicei copiii sunt mai sanatosi.
Romancele, in schimb, au preluat foarte mult din conceptiile occidentale, iar pana la 30 de ani vor cariera, casa, sot, siguranta financiara si abia apoi se mai gandesc putin daca reusesc sa aiba rabdare sa faca maxim 2 copii, preferabil doar unul fiindca e mai comod.
De cand ma stiu, mi-am dorit 3 copii. Toata lumea se uita ciudat la mine cand afla, deja exagerez cu 3 in conditiile in care moda e unul, maxim 2. Nu pot uita nici o clipa ca bunica mea a avut 11 frati si bunicul 14, iar ei impreuna au facut 4 copii care s-au descurcat foarte bine in viata si care au legatura de sange cu oameni imprastiati pe toate continetele.
Cum e posibil ca un cuplu de oamni intelectuali/educati sa faca doar 2 copii. Ei care au posibilitatea sa sustina o educatie corecta si sa imbogateasca societatea de oameni de valoare, sunt prea egoisti si cauta scuze in jobul care le ocupa majoritatea timpului, iar pe masura ce inainteaza in varsta , teama de responsabilitate devine tot mai acuta...

miercuri, 21 octombrie 2009

Avantaje pentru tine

Site-ul de anunturi gratuite din toata Romania tocmai.ro, a fost creat pentru a servi atat interesele persoanelor fizice care doresc sa vanda un autoturism, proprietatile imobilare sau sunt in cautarea unui loc de munca, cat si interesele agentiilor imobiliare, ale firmelor de recrutare de personal sau ale firmelor in cautare de noi parteneri de afaceri.

In acest sens, orice utilizator de internet se poate bucura de avantajele oferite de anuntul promovat pe tocmai.ro:

1. tocmai.ro este site-ul de anunturi gratuite din toata Romania, deci publicarea anunturilor nu presupune nici un cost din partea persoanelor fizice sau juridice.
2. postarea unui anunt se face urmand pasii simpli ai formularului on-line de "Adauga anunt", nefiind necesara cumpararea unui ziar pentru a beneficia de talon, sau deplasarea pana la ce mai apropiat centru de colectare a anunturilor, fapt care determina o reala economie de timp.
3. formularul de "Adauga anunt" nu impune limita de caractere, chiar din contra, incurajeaza utilizatorul sa ofere cat mai multe informatii si sa posteze pana la 3 poze.
4. anuntul devine public imediat dupa ce este validat de echipa tocmai.ro, astfel timpii intermediari pentru publicarea acestuia sunt redusi la minim.
5. anuntul poate fi vizualizat de catre orice utilizator de internet care acceseaza pagina site-ului de anunturi gratuite.
6. fiecare anunt este vizibil atat la nivel local, cat si la nivel national si international. Spre exemplu ofertele imobiliare din Cluj pot fi vizualizate de catre orice persoana, chiar si din afara orasului, fara a fi nevoie ca aceasta sa consulte presa locala scrisa.

"A fost destul de grea trecerea de la formatul standard al anuntului de mica publicitate din presa scrisa cu care era obisnuita populatia, la formatul anuntului dorit de tocmai.ro, dar am convins utilizatorii ca informatiile detaliate, insotite de poze cresc pana la de cinci ori sansele de a vinde." a incheiat Bianca Grip, project manager al siteului tocmai.ro.

Anunturi de criza... la Iasi!

Aruncam o privire pe un site de la Iasi in care ruleaza un widget tocmai.ro cu ultimele anunturi gratuite din Iasi, iar privirea mi s-a blocat pe un anunt: schimb bmw cu centrala termica. Initial am crezut ca e o eroare, dar NU - exact asta isi doreste proprietarul. Are un BMW diesel din 2003 pe care probabil nu reuseste sa-l vanda cu 40.000 RON (din cate stiu eu masinile in Romainia se vand in Euro, adica 9.500 euro) si cere un sistem complet de incalzire a unui imobil cu centrala pe gaz, lemne sau combinat cu panouri solare.
Am gasit si in vara anunturi prin care ofereau autoturismul in schimbul unei garsoniere, dar acest anunt depaseste orice limita, dupa parerea mea. Din pacate, se pare ca fost nevoie sa apara criza economica ca sa devina romanii mai cumpatati. II uram D-lui de la Iasi sa reuseasca sa vanda BMW-ul cat mai repede si sa primeasca caldura in casa, pentru ca iernile sunt grele in Moldova si nu te incalzeste cu nimic sa privesti din geamul casei reci frumosul BMW.

marți, 20 octombrie 2009

Ganduri

Am incercat din rasputeri sa nu scriu impresiile dupa acest weekend, dar trebuie sa le eliberez. Am locuit cativa ani (frumosi) in capitala acestei tari, iar de cateva luni m-am intors in orasul natal, supranumit "provincie" de unii. Nu am fugit de nimeni si nimic din Bucuresti, am fugit pentru cineva, dar s-a dovedit ca am fugit pentru altceva.
Am avut "placerea" sa petrec un weekend in Bucuresti facand ceea ce mi se parea normal ... odata, sa descopar strazile pline de apa de la o ploaie marunta, pline de praf si noroi, sa redescopar oameni mandrii ca ocupatia lor e "arsul gazului la terasa" (acum in cafenele ca e cam frig), parinti care fac/au facut copii, dar nu au timp sa-i intalneasca fiindca sunt "afemeiati" dupa bani, iar lista continua ...
Imi dau seama cat de sarac a fost acest popor incat toata lumea e disperata sa manance la restaurant (esti foarte sarman daca gatesti acasa; sau poate chiar te intereseaza sanatatea ta); sa se imbrace de la mall (o pereche de pantofi e mai scumpa cu 100 lei in Bucuresti fata de Budapesta, ca sa nu mentionez faptul ca apartine colectiei vechi) si atat! La asta se rezuma viata lor! Unii se mai duc la sala, inot, prea putini la teatru, opera, balet.
Trecem la aspectul clubbing: la cortul de la Turabo - nebunie, tineret, viata, dans, petrecere, atmosfera. La polul opus Fratelli - fitze, haine scumpe asortate prost, dar 70 % inca pastrau hainele glamour Made in China. Un negru si un tip la saxofon incingeau atmosfera, moment de super cultura doar pentru cei 10% care intelegeau si nu reuseau sa se miste liber pentru ca restul de 90% pastrau inca atitudinea cu fitze. Nu m-am simtit deloc flatata ca a trebuit sa declar la intrare ca sunt invitata la masa lui X ca sa pot intra, sau ca faimoasa Delia ne-a tinut companie. Sincer, mi-a fost foarte mila de aceasta "adunatura" de oameni nefericiti si neimpliniti, veniti la agatat, dar datorita figurilor nu a pleacat mai nimeni in 2. Din acest punct de vedere seamana fantastic Sibiul cu Bucurestiul. La Sibiu toate "vedetele" sunt singel, de teama sa nu strice reputatia. No Comment! despre Sibiu, acest subiect merita pagini intregi.
Dar sa vedem si partea plina a paharului si sa mentionez ca exista si oameni cu o cultura si educatie deosebita, tineri care aspira la MBA Harvard, London Business School sau Columbia Business School. Deci potentialul intelectual al romanilor inca exista, sper doar sa nu ne afecteze atat de mult moda si criza economica incat sa renuntam la adevaratele valori ale vietii.
Intre timp, va las cu randurile si acordurile singurei femei care ma face sa fiu mandra ca sunt romanca:
"Viata mea a fost tot ce vrei
cateodata fiara, cateodata floare.
cateodata clopot ce se cearta cu cerul."
(Lucian Blaga)

luni, 19 octombrie 2009

A venit, a venit toamna ...

Cam asa canta o persoana draga sub geamul meu... Acum ma uit pe acelasi geam si vad ca a venit toamna, poate chiar iarna la cat e de frig.
Si fiindca mereu vad jumatatea plina a paharului sau binele din tot raul: a inceput sezonul de schi!!! iar in curand vom fi pe partie...

miercuri, 14 octombrie 2009

Surpriza placuta

Am venit de dimineata la birou, in ciuda celor 6 grade de afara, iar dupa o privire in fuga pe site-ul de anunturi tocmai.ro am ramas placut surprinsa de aceasta rochie.
De fapt nu vezi o simpla rochie de mireasa ci e cultura indiana. Miresele romance se chinuie sa isi aduca rochia din America, pleaca la Paris sa o caute si toate se trezesc cu aceleasi modele banale deja, la care singura diferenta o face materialul mai mult sau mai putin scump. Am vazut o rochie de mireasa superba inspirata din cultura ruseasca. Interesant e ca pana acum nu am vazut nici o rochie in Romania inspirata din cultura romaneasca. Nici un designer roman nu a avut curajul sa imbine elemente din portul popular in o rochie de mireasa.
La o singura nunta am vazut o pereche de doomnisori de onoare imbracati in portul popular specific zonei. Mi s-a parut o idee senzationala! De ce sa nu recunoastem ca suntem romani si sa ne mandrim cu asta?
Oricum, daca mireasa din poza de mai sus e romanca, eu o felicit pentru curajul de a imbraca ceva ce iese din tiparele si moda acestei tari. E o piesa de muzeu aceasta rochie!

marți, 13 octombrie 2009

Site-ul de anunturi gratuite tocmai.ro se apropie de 50.000 anunturi aprobate si publicate. La mai multe!!!

luni, 12 octombrie 2009

Orgoliul

Dupa multi ani in care am participat la nuntile unor miri chinuiti de soarta, trebuie sa scriu despre un cuplu fericit. Nu stiu daca doar Romania este tara barbatilor care se casatoresc fiindca asa e bine, ea e o fata atat de buna cu care sta (in mod oficial) de atati ani... iar sirul frustrarilor continua ... cert e ca nu doresc nimanui sa ajunga sa-si vada moartea cu ochii pentru a constientiza (si a se schimba) valorile vietii si sentimentele pe care le poarta. Il cunosc pe mire din primele mele zile de viata, ii stiu toate prostiile din copilarie (nu au fost deloc putine), educatia primita, cum gandea acum un an si cum gandeste acum.
Il felicit pentru maturitatea dobandita si sinceritatea fata de el care primeaza in fata orgoliului afisat "baietilor".
In timp, am preluat si eu gandirea sanatoasa si am inteles ca "In dragoste si familie, orgoliul e cel mai mare dusman". Din pacate Romania e tara orgoliilor atat pe strada, cat si in business, in familie si intre prieteni, iar cu asta pierdem foarte mult. Ne irosim energia sa demonstram ceea ce noi stim foarte bine ca nu suntem, ne doare capul de averea/masina/casa/concediul vecinilor si nu mai avem timp sa ne gandim la binele nostru, ne cumparam haine la moda (chiar daca ne vin oribil) doar de dragul de a ne imbraca cu aceeasi uniforma, lipseste personalitatea... si totusi inca eu sunt "zana" care inca crede ca cei mici primesc libertatea si educatia pentru a face ceea ce simt si vor.

miercuri, 7 octombrie 2009

Unde sa publici un anunt cu eficienta maxima?

Bianca Grip, project manager www.tocmai.ro, declara "Cand nu ma pot hotari unde sa merg in weekend, intru pewww.tocmai.ro si aleg destinatia cu pozele pe gustul meu. E cea mai simpla metoda sa descoperi locuri si peisaje noi, iar ofertele de inchiriere apartamente in regim hotelier sunt foarte avantajoase pentru segmentul de business, tinand cont de actuala situatie economica. Au inceput sa apara si ofertele de Revelion 2009-2010, dar preconizam ca numarul lor va creste in perioada imediat urmatoare."
Versiunea completa pe citynews.ro.

Pierre Cardin

Am gasit azi pe tocmai.ro de vanzare un carucior Pierre Cardin. Mare mi-a fost mirarea sa descopar ca Pierre poate face asa ceva? dar cand am intrat si am vazut cat de practic poate fi am zis ca merita toti banii. Nu are rost sa discutam cat de bine arata, mie mi-a facut deja pofta de facut copii ;-) Tie?

marți, 6 octombrie 2009

Wedding Season

Am ajuns la concluzia ca site-urile de socializare chiar au un rost la o anumita varsta. Cat eram departe de casa, prin ele vedeam ce mai fac vechii prieteni, unde au fost in holiday, in weekend, pe cine mai iubesc, cu cine mai petrec, etc. In aceasta vara, pentru mine s-a schimbat moda: a inceput sezonul albumelor pe hi5 "Nunta de vis". Nu cred ca toti cei care s-au casatorit in aceasta vara au fost la aceeasi nunta care s-a numit "de vis" - sa fim totusi seriosi. De fapt o parte dintre miri au fost la "Nunta superba" - daca sunteti curiosi va trimit cateva linkuri.
In weekend am dat peste o arhiva foarte veche si am descoperit ceea ce uitasem de foarte mult timp... prima mea proba pentru albunul "Nunta de vis" - nu e chiar asa rea ;-)
Si da, cu ceva ani in urma, mi-am exersat si semnatura pe actele Primariei Sibiu - Starea Civila.
Ok, acum trageti putin aer in piept si relaxati-va: "Nu am fost niciodata casatorita, deci nici divortata - desi ma simt ca si cand as fi trecut prin toate astea". Fotografiile de mai sus vor doar sa dovedeasca cat de usor si mult inseala aparentele.
Iar acum, daca a venit toamna si se numara bobocii ... la Sibiu, mirii superbi numara bebeiii... deci acum toate albumele sunt "Noi 3". Interesante retele de socializare...hmmm ...
Si fiindca nu am prezentat-o pana acum pe Anabela, trebuie sa stiti ca ea e "geamana mea"... diferenta intre noi de 2 ani si 12 ore ... cine e mai mare

vineri, 2 octombrie 2009

Moral sau comercial?


Scriu ceea ce de mult gandesc si investighez. Desi par "frageda in viata" am vazut si cunoscut oameni din toate mediile si nu de putine ori mi-am pus intrebarea: unde ar fi ajuns acest om daca s-ar fi nascut sub o stea mai mult sau mai putin norocoasa?
Cat am locuit in Bucuresti, am cunoscut foarte multi oameni care primieau (si azi mai primesc) de la viata mult mai mult decat ar fi meritat... si toate acestea pentru ca s-au nascut la locul potrivit. Am mers in iarna la pestera Scarisoara, unde am fi avut toate sansele sa ramanem blocati de zapada pana la primavara... sincera sa fiu nu m-as fi suparat sa locuiesc intr-o casa de lemn, cu cel mai apropiat vecin la 3 km... macar o luna. Ma intrebam cum ar fi fost viata mea daca ma nasteam acolo? sau in un sat uitat din Moldovea, unde nu exista asfalt, iar calea ferata apare doar pe harta prafuita de la scoala?
Cine eram daca ma nasteam in Atena, iar familia imi sustinea studiile la una dintre cele mai bune Universitati din Marea Britanie sau sa iau o mica vacanta de un an la Hollywood ca sa studiez actoria?
Ce viata are o femeie din Tailanda? Sau poate eram una din miile de fete nascute in tarile asiatice, a carei familie nu isi permite sa o creasca sau sa-i ofere zestre, deci prin urmare era abandonata sau chiar omorata.
Deci pe o scara bad-good-excelent, faptul ca m-am nascut intr-un oras important al Romaniei e quite good. Pacat totusi ca ocupam o tara in care moralitatea, bunul simt, respectul, educatia si cultul pentru frumos sunt pe cale de disparitie, totul devine comercial, calitatea umana se degradeaza sub ochii nostri si nimeni nu ia atitudine.
Ador cuplurile care vin la lectii de dans cu 2 luni inainte nunta. Ii vezi cat de crispati sunt in relatie, de fapt te intrebi de ce se casatoresc? oare ce viata au acasa?
Lista intrebatilor continua ... sper doar ca cei care au citit randurile de mai sus sa fie multumiti pentru ceea ce au primit pana azi; cei care vor mai mult - sa lupte; cei care inca cred in valorile umane - sa le pastreze macar pe ale lor...

joi, 1 octombrie 2009

Life goes on, but way too fast... Love me - one of the best romanian project