duminică, 25 octombrie 2009

Copiii Romaniei

Multumesc unei vechi prietene care printr-o discutie banala, mi-a scos in evidenta un adevar pe care cu totii refuzam sa il vedem. O intrebam ce nationalitate cosidera ca va ajunge sa ne conduca, datorita numarului mare al populatiei? Raspuns simplu: Tiganii sau poate mai corect Rromii. Ma asteptam la un raspuns total diferit, dar argumentele ei m-au convins. "Tigancusele" incep sa faca copii chiar si inainte de 14 ani si reusesc sa faca destul de multi pe parcursul vietii. Chiar imi povestea o "moasa de la maternitate" cat de repede si usor nasc tigancile, fata de romance. Complicatiile sunt putine si de obicei copiii sunt mai sanatosi.
Romancele, in schimb, au preluat foarte mult din conceptiile occidentale, iar pana la 30 de ani vor cariera, casa, sot, siguranta financiara si abia apoi se mai gandesc putin daca reusesc sa aiba rabdare sa faca maxim 2 copii, preferabil doar unul fiindca e mai comod.
De cand ma stiu, mi-am dorit 3 copii. Toata lumea se uita ciudat la mine cand afla, deja exagerez cu 3 in conditiile in care moda e unul, maxim 2. Nu pot uita nici o clipa ca bunica mea a avut 11 frati si bunicul 14, iar ei impreuna au facut 4 copii care s-au descurcat foarte bine in viata si care au legatura de sange cu oameni imprastiati pe toate continetele.
Cum e posibil ca un cuplu de oamni intelectuali/educati sa faca doar 2 copii. Ei care au posibilitatea sa sustina o educatie corecta si sa imbogateasca societatea de oameni de valoare, sunt prea egoisti si cauta scuze in jobul care le ocupa majoritatea timpului, iar pe masura ce inainteaza in varsta , teama de responsabilitate devine tot mai acuta...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu