miercuri, 9 septembrie 2009

Lucrurile de care se tem barbatii

Din greseala, azdimineata m-am lovit de un articol cu titlul de mai sus: Lucrurile de care se tem barbatii si nu m-am putut abtine sa nu il citesc. Mi-a placut atat de mult incat a trebuit sa pun pe blog cateva fragmente urgent. Belive it or not?! autorul acestui articol este un barbat de 50 de ani care a crescut la casa de copii/orfelinat, dar care a reusit sa puna bazele unei familii mai mult, sau mai putin, reusite.
"E greu sa-ti schimbi modul de a gandi, dar daca reusesti vei sti sa te porti mult mai bine intr-o relatie. E important sa intelegi care sunt lucrurile de care se tem barbatii:

- Teama lui: sa-l sufoci si sa i te urci in cap. Solutia ta: construieste-ti propria viata si nu abdica de la ea.

- Teama lui: sa se simta responsabil de fericirea ta. Solutia ta: fii independenta si gaseste-ti fericirea prin tine insati.

- Teama lui: sa fie impins cu forta intr-o relatie serioasa. Solutia ta: fii deschisa altor opinii, intalneste-te si cu alti barbate si nu aduce vorba prea devreme de o “relatie serioasa”.

- Teama lui: sa se simta in capcana. Solutia ta: incurajeaza-l sa-si vada in continuare prietenii si sa-si petreaca timpul cum ii place. Arata-i ca est la fel de independenta ca el.

Cu aceste lucruri in minte, fii atenta la semnalele neverbale. Daca simte ca iti face pur si simplu placere sa te vezi cu el, fara sa-l presezi si fara intentii ascunse, se va gandi ca nu te-ai hotarat inca in privinta lui si atunci, fireste, va incerca in continuare sa te cucereasca. Vei deveni o bucurie, nu o ghiulea legata de picioare. Cand nu traiesti decat pentru el, se va simti amenintat; cand traiesti pentru tine insuti, il vei atrage.

Lasa-i libertate de miscare

Tineti minte ca multi barbate reactioneaza in mod natural printr-o indepartare temporara, dar nu te ingrijora peste masura. Ai incredere in sentimentele lui pentru tine si lasa-l in pace o vreme. Foloseste timpul acesta pentru a te concentra asupra ta insati si a scopurilor tale, asteptand ca absenta lui sa-si faca efectul.

Daca esti fericita, daca te simti bine si sigura pe tine, vei putea sa-i lasi iubitului tau libertatea de a se dedica lucrurilor care-l fac

si pe el fericit. Libertatea pe care i-o acorzi poate insemna uneori sa-l pierzi, e adevarat. Dar risti si mai mult sa-l pierzi daca-l sufoci cu prezenta ta. Vazandu-te gata sa-i sustii libertatea si felul de a fi, te va iubi cu siguranta si mai mult.

Motive pentru care barbatii se tem sa se casatoreasca:
- limitarea / pierderea libertatii de miscare si actiune;
- pierderea posibilitatii de a mai “zbura din floare in floare” si de a gusta din toate “fructele” lumii;
- de posibilitatea de a se indragosti apoi de o alta femeie;
- divortul, daca lucrurile nu vor merge bine;
- sa repete esecul casniciei parintilor sau a unor rude apropiate;
- sa duca o viata plictisitoare si de rutina in noua familie;
- sa renunte la sexul erotic si pasional pentru unul ingrozitor de plictisitor…"

Ciudat este ca si eu ma regasesc printre aspectele de mai sus. Gandesc ca un barbat? sau cateva probleme de acest gen apar si la femei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu