miercuri, 1 februarie 2012

Multumesc cerurilor! Sunt Norocoasa!

Citeam acum in presa nationala ca 24 milioane de europeni sunt fara locuri de munca, deci somanjul in zona euro a ajuns la un nou record. Am constatat disperarea aceasta de a munci ceva in randul femeilor din Sibiu cand am dat anunt pe www.tocmai.ro ca imi caut dadaca. Anuntul meu promovat special in Galerie, a strans in 7 zile peste 1300 vizitatori UNICI (pentru cei care nu inteleg cifrele - e ENORM), iar doar eu stiu pe ce criterii am facut selectia intre gagici pentru ca sunau in disperare.
Pentru cei care vor sa se angajeze prin anunturi care le-au gasit pe internet, cred ca ar fi important sa tina cont de urmatoarele aspecte:
- daca in anunt se specifica sa contactati doar pe e-mail sau doar pe telefon sau doar intre anumite ore - respectati cu sfintenie aceste indrumari, altfel riscati sa nu fiti luati in seama. Eu am specificat clar ca vreau sa fiu contactata doar pe telefon, deci am citit zecile de mailuri primite, iar fiindca nu m-a impresionat niciunul, nu am raspuns la nimeni. Daca toate cele care mi-au trimis mail si-ar fi rupt 2 minute si 10 centi sa ma sune, aveau o sansa in plus.
- apoi modul in care vorbesti la telefon de cand spui "Alo" conteaza teribil pentru prima impresie pe care si-o face interlocutorul despre tine. Eu am ales-o ca dadaca chiar pe prima fata care m-a sunat. Mi-a placut vocea ei energica si optimista, tonul ei si atitudinea. OK!
- daca reusesti totusi sa treci de selectie si esti chemat la interviu, aminteste-ti ca trebuie sa scoti in evidenta toate punctele tale forte (nu problemele tale personale si financiare) si trebuie sa pari macar interesat de viitorul tau job. Cand am intalnit-o pe actuala dadaca, a sarit direct la copil si cat am stat cu ea m-a bagat in seama in limita bunului simt, in rest copila a fost pe primul loc si sa aiba grija de ea. O alta dadaca a venit la noi acasa la interviu, a stat 2 ore si mi-a povestit toata drama familiei ei, cu toate cazurile de cancer, divort si alte probleme, nici nu s-a spalat pe maini pt ca oricum nu a avut nici o intentie sa puna mana pe copil.
- iar cel mai important pentru o persoana care isi cauta un loc de munca este sa indrageasca si sa isi doreasca jobul. Nu cred ca e nimic mai frumos decat sa te trezesti dimineata si sa astepti cu nerabdare sa ajungi la servici sa te confrunti cu noi provocari si distractii. Dadaca mea m-a sunat duminica seara doar asa ... sa vada ce face pitica mea fiindca deja ii era tare dor de ea. Se citeste entuziasmul pe fata ei si ca ii place in fiecare zi ce face.
Asadar... somerilor... puneti mana pe toate ziarele cu locuri de munca... butonati toate site-urile cu joburi... iesiti pe strazi si cautati un loc de munca , chiar daca nu e bine platit, iti poate aduce satisfactii pe alte planuri.
Si poate va intrebati de ce cred ca sunt norocasa?!? Sunt convinsa de norocul meu! Nu am stat 2 ani acasa in concediu de maternitate ca sa fiu ulterior nevoita sa o iau profesional de la 0, chiar din contra, m-am intors cu placere la munca, pe o pozitie mult mai buna ... iar azi nu imi plimb toata ziua copilul prin parc, plangandu-mi de mila ca nu am bani sa il duc la mare sau ca sunt somera, ci profit de cele cateva ore libere pe care le am ca sa ma distrez cu copilul meu.

In viata, totul are un pret!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu