marți, 19 ianuarie 2010

Romanie, plai cu dor...

Daca ieri scriam despre INCREDERE, azi pastrez subiectul in apropiere si propun PROFESIONALISM. Si am ales profesionalismul pentru ca zi de zi ii simt lipsa, zi de zi tot mai mult.
Suntem in tara miilor de specialisti iesiti de pe bancile facultatii cu copiutzele in buzunar, cu pixul cu laser in mapa si gandaceii de la hands-free inca lipit de timpan, documentati din carti scrise de marii profesori universitari care au iesit la pensie de mult. Si nu ar fi situatia atat de grava daca specialistii intrati in campul muncii si-ar da interesul pentru profesia lor in loc sa se planga toata ziua ca: salariile sunt mici, criza e pe noi, etc.
In aceste vremuri de criza vreau sa platesc pentru anumite servicii sau produse si am senzatia ca nimeni nu vrea banii mei. Vreau sa imi cumpar o bijuterie, iar vanzatoarea in loc sa ma ademeneasca sa cumpar ceva cat mai scump, se rasteste la mine sa ma hotarasc mai repede ce vreau ?!? iar aceeasi atitudine se intampla si in relatia B2B. Unde e criza? A disparut! fiindca toata lumea e plecata la schi.
"Profesionalismul" e legat foarte strans de "incredere" si "succes". Mereu am auzit vorba "Din greseli inveti!".
Nu! WRONG! Din succes inveti!
Fiecare succes e un pas inainte, care iti ofera incredere si dorinta sa ridici capul si sa mergi mai departe, iti da curajul sa vrei mai mult si cateodata chiar nebunia sa iti asumi orice risc pentru implinirea dorintelor.
Asadar, ridicati capul si indrazniti sa fiti profesionisti. Fiti autodidacti si daca nu va place cum va trateaza vanzatoarea/taximetristul/colegul de birou/prietena/partenerul de afaceri raspundeti-i prin un exemplu pozitiv. Intotdeauna ati fost intrebati: ce vrei sa te faci cand esti mare? care este idolul tau? care este artistul tau preferat?

Un comentariu:

  1. Hm...interesant subiect ptr ca azi ma gandeam la pasiunea la locul de munca. Greselile te invata succesul si asta pentru ca nerepetandule te indrepti spre perfectionism...si e un lucru bun. Despre tanara generatie si lipsa interesului cred ca sistemul romanesc de invatamant te transforma intr-o persoana mediocra.De ce? pentru ca n-ai voie sa fii creativ, n-ai voie sa contrazici, iar educatia in romania se rezuma la un monolog tinut de profesor si tocit sistematic de catre elev. PROFESIONALISM...iti trebuie multa pasiune si daruire pentru ceea ce faci, nu doar gandind la banii pe care-i obtii. ATITUDINEA intrece APTITUDINEA.

    RăspundețiȘtergere