luni, 14 martie 2011

De 25 ani nu s-a schimbat nimic...

Ma uitam azi pe site-ul de anunturi de mica publicitate www.tocmai.ro si mi s-a facut un dor nebun sa ies la plimbare cu trotineta mea. Avand in vedere starea mea de graviditate - pe ultima 100m - nu e o solutie indicata sa ma plimb cu bicicleta sau trotineta... pofta asta nebuna de miscare si plimbare mi-a venit vazand numarul ridicat de anunturi cu biciclete si accesorii pentru bicicleta, scoase la vanzare in ultimele zile.
Cum a dat putin caldura, toata lumea si-a scos bicicleta la plimbare, iar cei care nu o mai prea folosesc, au scos-o la vanzare. Entuziasmata, i-am scris bunului meu prieten de la www.citynews.ro, visand la o campanie sociala prin care sa incurajam mersul pe bicicleta, in locul folosirii autoturismelor.
Iulian, jurnalist de profesie si un om mai bine conectat cu adevarurile vietii de pe strazi, mi-a confirmat excelenta idee la nivel ipotetic, dar pe weekend a murit un biciclist in Cj ... mi-a amintit ca nu avem infrastructura si ca el nu si-ar lasa copilul nici in fata blocului sa se dea cu bicicleata, chiar daca ar avea un copil major...
Citind aceste randuri l-am regasit pe tatal meu, care in urma cu 20 ani sustinea aceeasi teorie si sunt convinsa ca si azi o sustine. Tine prea mult la viata noastra pentru a fi de acord cu un asemenea moft - bicicleta.

Deci, in 25 ani nu s-a schimbat nimic in Romania!

Marturisesc ca si eu am circulat anul trecut cu bicicleta doar in afara orasului, pe drum pustiu de munte. In oras mi-a fost teama de stresul de a veghea in fiecare secunda tot ce se intampla in jur, de a stabili traseul doar in limita in care in permite infrastructura orasului... trebuie sa marturisesc ca nu e deloc placut sa iti urci bicicleta in masina, sa conduci 20 km ca sa ajungi in zona unde te poti bucura de libertatea de a te da pe bicicleta, fara a-ti fi teama de viata ta.

Un comentariu:

  1. Noi am iesit duminica asta la ora 8 dimineata in oras cu bicicletele (o achizitie recenta a prietnului meu, frumos cadou), am parcurs drumul lazaret centru dus intors, via piata cibin (un mic popas pentru niste legume proaspete) si tin sa marturisesc ca nu am simtit nici frica nici gropi. Este super sa te misti cand vremea e frumoasa. Traficul nu era cine stie ce, fiind dumninica, asa ca va sfatuiesc sa ne urmati exemplul, daca puteti.

    RăspundețiȘtergere