miercuri, 7 iulie 2010

Romanie plai cu dor

Ieri am auzit ca sunt "bogata pentru Romania", desi sunt convisa ca daca m-as urca intr-un avion ca sa trec granita as castiga mult mai mult. Si totusi nu o fac? Oare sa fiu eu diferita fata de 90% din tinerii acestui glob si sa nu imi doresc sa fiu bogata sau de ce nu plec?
Sunt total Normala si imi doresc sa am o situatie finaciara care sa imi asigure tot confortul. Orice copil cand e mic, fraged si naiv e intrebat: "Tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?". Raspunsul meu era: "Presedinte!". Sa nu crezi ca azi imi doresc sa fiu in pielea lui Basescu, iar anii de Bucuresti m-au scarbit de sistemul din Ro, dar dorinta mea de copil naiv se referea la faptul ca vroiam sa fac ceva pentru tara mea si eram convinsa ca o voi conduce foarte bine. Acesta e motivul pentru care am refuzat toate ofertele primite pentru strainatate, desi nu m-am interesat vreodata sa plec.
Mi-ar placea ca si restul tinerilor care au ales sa ramana pe plaiurile mioritice sa aiba ceva mai multe apiratii decat sa mearga la servici, sa vina acasa, sa aiba o casa mare si o masina buna. Mi-ar placea sa se renunte la stresul si nervozitatea populatiei legate de criza, sa se treaca peste lene si vaicareli si sa puna toata lumea "osul la bataie".
Am pus si eu, la randul meu, aceeasi intrebare copiilor pe care i-am intalnit in ultima vreme: "Ce vrei sa te faci cande vei fi mare?". Raspunsul a fost o indiferenta/ niste ochi mari si intrebatori ... Ok "Ce iti place tie sa faci?" ... aceeasi liniste... Ca sa nu mai mentionez ca majoritatea copiilor intrebati sunt supraponderali spre obezi sau ca am vazut celulita la copii de 5 ani?!?
Si apropo ca sunt "Bogata pentru Romania": de mult nu am mai vazut bucuria pura a unui om doar pentru ca a pus mana pe un "Blackberry adevarat" si de mult nu am mai vazut barbati intimidati de femei care conduc "masini scumpe".
Si totusi ... Cea mai mare bogatie a mea Este si Va ramane (mereu): Interiorul Meu!

Un comentariu:

  1. Foarte bine ca nu pleci.Romania are nevoie de tineri ca tine bogati intelectual, spiritual, material.Cred cu toata convingerea in generatia tanara care poate schimba in bine multe aspecte ale acestei tari.

    RăspundețiȘtergere