vineri, 31 iulie 2009

Tocmai la Mare...

Uite ca tocmai am ajuns la Mare, langa Mare... Asa cum ne asteptam gropile din asfalt nu au fugit din calea noastra si ne-au oferit ocazia sa la testam, tirurile si-au vazut de traseul lor chiar daca unele au stat mai prost cu stopurile(sau ca sa fiu mai directa-> faceau economie de "energie" electrica, le era teama ca se invarte contorul de curent prea repede). Am revenit la un hotel la care am stat acum 2-3 ani (ma lasa memoria si am pierdut pozele) dar lucrurile nu au evoluat absolut deloc, ba chiar s-au uzat/deteriorat. E trist ca asa arata Romania turistica, e bine ca am un pat "bun" si Marea aproape. In orice clipa viata se comporta ca o balanta care cateodata trage mai mult spre plus, alteori spre minus.

joi, 30 iulie 2009

Sa fi mandru ca esti roman!


Acest post este o PARODIE! Va rog sa o interpretati ca atare!
Azi plec la Marea Neagra! Sunt multe motive de bucurie: fac cel putin 8 ore pe drum, daca nu chaiar 12 ore cu micile pauze; am cautat cazare o jumate de zi pe internet, pe sute de site-uri si mi-a fost teama sa rezerv ceva, ca nu puteam fi sigura ca internetul reflecta realitatea sau daca imi pastreaza rezervarea. Oricum sunt "mandra" ca am cunostintele "necesare", care si-au trimis oamenii pe teren, din hotel in hotel, sa-i caute "printesei" loc de relaxare. Oare ce m-as fi facut fara ei?
Am cautat sa pun o poza din anii anteriori de la Mare. Surpriza! ;-DDD Nu am nici macar o poza din ultimii 5 ani de la Mare, munte sau vre-o vacanta. Deci e ca si cum as merge acum pentru prima data. Abia astept sa completez acest post cu senzatiile tari de pe litoralul romanesc.
Am plecat la drum...
Apropo, frumos oras Clujul. Piratul meu tot acolo ma asteapta!

luni, 27 iulie 2009

"Vreau sa te simt"

Buna dimineata!
Am venit la birou, ca in fiecare dimineata si am constatat cu surprindere ca blogul meu CHIAR e citit. Tocmai am verificat ce s-a mai miscat pe on-line in weekend si surpriza: blogul meu chiar e citit. Sunt putin dezamagita ca cititorii mei nu isi fac simtita prezenta, nu ii simt si nu am feed-back de la ei.
Vreau sa stiu ce e in mintea ta cand te innebunesc cu tocmai.ro, cand ma bucur ca ma pregatesc sa plec la mare sau la munte sau la petrecere sau sunt obosita sau chiar... indragostita de viata!

vineri, 24 iulie 2009

Weekend

Ne pregatim de weekend!
Inima Ardealului e in cuprinsa de moda festivalelor. E festivalul medieval de la Sighisoara, Peninsula la Targu Mures (frumos oras), un alt festival si la Brasov ... toata lumea petrece la munte sau la mare. Eu, in acest weekend, asimilez putin bronz de munte ca sa ma pregatesc pentru cel de mare, ca Marea Neagra nu ma "iubeste" asa alba ... chiar si numele meu "Bianca"/"Aura" te duce cu gandul la alb/lumina ... nu cred ca exista vreo mulatra cu un asemenea nume.
Alba sau neagra, munte sau mare, ploaie sau soare? "Sa fie intelegere..."

joi, 23 iulie 2009

Alt design, acelasi widget tocmai.ro

Tocmai ma gandeam sa scriu ce mai fac? Exact asta fac! Azi a aparut un nou widget pe www.sibiuvirtual.ro.
As fi pus o poza recenta?! as fi scris despre planurile de vacanta?! vise pentru viitor... dar din cauza caniculei cant "nu am chef azi!!!".

Iar din starea de az-dimineata, molesita de caldura de la Sibiu, acum, pe seara ... cant "am chef azi!!!". Ne pregatim echipa serioasa pentru The Mission si de soare si de mare si de multe valuri...

miercuri, 22 iulie 2009

La mai multe ... widgeturi!!!

Azi e o zi importanta! Primul widget tocmai.ro a aparut la Sibiu, pe www.sibiustandard.ro. Suntem foarte mandri ca Sibiul "e fruntea" si ca reusim sa dezvoltam acest proiect national din un oras care nu e Bucuresti. Ceea ce am reusit azi este doar un pas timid spre viitor. Felicit echipa Sibiu Standard pentru profesionalismul de care da dovada!

marți, 21 iulie 2009

Continuare "vremea trece"


Azi, in biroul meu linistit si relaxant, mi-am amintit din nou ca vremea trece... Ne apropiem cu mare viteza de anul 2010 si uite ce isi pune lumea la vanzare pe internet... da, cosuri din rachita sau pe la noi prin ardeal "din nuiele". Se vede clar ca sunt confectionate manual, deci azi mai sunt oameni care isi petrec timpul cu astfel de activitati.
Intr-o Romanie atat de comerciala, plina de tehnologie si gadgeturi, se pare ca inca nu s-au pierdut elementele traditionale, pitoresti, frumosul specific acestei tari.
Uitandu-ma la aceste cosuri uit secunda si clipa care o traiesc si ma intorc inapoi in copilarie, pe un camp, in arsita zilei, alaturi de bunica mea. Si imi repet in minte "cat noroc am ca viata mi-a oferit o copilarie la tara", ce mila mi-e de copii crescuti la televizor, pe internet, educati printre betoanele blocurilor mai mult sau mai putin centrale.
Si totusi revin la prezent, ma uit in oglinda, vad un "copil frumos" care stie la ce se foloseste cosul din rachita... oare, azi, cati dintre copiii de la "oras" dau Goagăl Sărci pentru asta?

luni, 20 iulie 2009

Vremea trece, vremea vine...

Azi m-am trezit! Si mi-am dat seama ca timpul trece... ultimele amintiri le am din ziua cand m-am mutat la Sibiu, iar de atunci pana azi parca a zburat timpul. Nu stiu daca sa ma bucur ca a trecut atat de repede si nu am avut timp sa ma plictisesc sau sa ma intristez.
Ma gandeam ce faceam in aceeasi perioada a anilor trecuti?
La "cererea publicului" adaugam aceasta poza. Da, sunt buclele mele naturale & Da, sarbatoream dragostea dintre 2 persoane.
Exact! multumeam Academiei de Studii Economice Bucuresti ca mi-a permis sa sterg praful de pe Caderea'Bastiliei timp de 4 ani.
Odinioara se facea mai multa "dragoste" si mai putin "razboi".

Si daca stai mai bine sa te gandesti cum evolueaza lumea? te mai miri de tot ce se intampla in jurul tau? te miri ca a aparut "serviciul" de insamantari artificiale la vaci si la scroafe? Sunt si animalele prea stresate incat nu se mai pot inmulti? sau au probleme de comunicare? poate e vorba de o simpla "nepotrivire de caractere"? Ma gandesc foarte serios sa ma fac psiholog de animale, cu specializarea - terapie de cuplu - va fi la moda pana termin eu studiile. Dar pana atunci fac un site de dating pentru animale/pets pentru ca daca ai un caine putin mai de rasa, pe care il ti toata ziua in casa, la un moment dat va trebui sa ii gasesti partener pentru imperechere care sa apartina, bineinteles, de aceeasi rasa (daca se poate sa fie "pur sange"). Si nu conteaza daca animalele se plac, stapanii au decis sa se imperecheze ca au nevoie de niste banuti de pe urma puilor- ca doar asta e motivul pentru care nu l-a castrat. Am o mare problema: cum transmit mirosul pe site-ul de dating pt animale?
Deci omul duce o viata de caine? sau cainele o viata de om? Cine e animal azi? a mai ramas vre-un om?

duminică, 19 iulie 2009

A trecut mai repede ca Raliul Sibiului

Da, a trecut Raliul Sibiului si in urma lui a ramas doar un gust placut si amintiri frumoase. A fost un eveniment care a dat clasa la capitolul organizare, incepand de la site-ul actualizat in timp real, contul de twitter, transmisie live prin GPS, startul dat in Piata Mare, traseele bine pregatite, sponsorii oficiali, care nu au fost putini si s-au pregatit excelent, iar lista poate continua cu multe. Chiar si petrecerea de la final a fost intr-adevar una ca intre campioni. Nu era necesar sa fi fost la raliu ca sa iti dai seama, dintre cei care petrec, care au fost campionii.
De foarte mult timp nu am mai avut un motiv real sa fiu mandra ca sunt din Sibiu, sa fiu mandra de oamenii de aici. Se pare ca inca se mai pot gasi motive. Felicitari Sibiu!

joi, 16 iulie 2009

La multi ani!

Azi sarbatorim prima luna de la lansatea site-ului de anunturi de mica publicitate din toata Romania. Am ales un tort elegant pentru a marca momentul, desi mi-ar fi placut sa fac eu unul.
Da, mai jos e dovada ca am maini magice cand intru in bucatarie, cu drag. Nu imi pot acorda o nota pentru cat e de gustos ceea ce pregatesc, cert este ca la decor ma pricep fantastic. Poza de mai jos merita premiata si pentru ca surprinde singurul moment din acest an cand am contribuit la activitatile desfasurate in bucatarie (exceptand servirea meselor, am o mama "de o deosebita valoare").

In prima luna am publicat peste 16.000 de anunturi din intreaga Romanie, peste 40.000 oameni au vizitat site-ul, am avut emotii, am descoperit opinii noi, au fost momente grele, dar foarte frumoase...
Si trebuie sa vedeti anuntul zilei - eu nu ma pot hotara daca e o situatie comica sau tragica?
Si multa fericire ii doresc scumpei mele prietene Bianca!!! La multi ani! Ai doi copii superbi!

miercuri, 15 iulie 2009

Raliu

Incepe raliul joi!!! Uhuuu...

marți, 14 iulie 2009

Daca dragoste nu e ... Facem!

Nu am reusit sa ma pun la somn fara sa scriu despre articolul excelent pe care l-am citit intr-un ziar local... DA! Impresionant! din Sibiu. Da! mai sunt oameni care gandesc ca mine, deci nu ma lupt de una singura ... suntem mai multi.
M-au marcat urmatoarele randuri " Biblia este plină de exemple de dragoste între oameni. Poeţi, scriitori şi muzicieni de-a lungul timpului au elogiat dragostea. Şi totuşi oamenii au uitat-o. Rar mai vezi tineri sărutându-se pe stradă şi imediat se găsesc unii să-i apostrofeze. Căsătoriile din dragoste au devenit desuete, fiind înlocuite de cele din interes. Cum altfel explicăm contractul pre nupţial? Oamenii nu mai fac dra goste, acum se face sex, o chestie pragmatică, impersonală. Iubirea pentru aproape, propovăduită în cărţile sfinte, este simplă teorie, apli cată de doi, trei călugări şi de câţiva enoriaşi dedicaţi. Toate formele de dragoste au fost pur şi simplu uitate." Daca am gandi cu totii in acest fel, viata ar fi mult mai armonioasa.
Si imi permit sa modific putin randurile autorului "Şi atunci de ce TE mai mirI că lumea este în criză? De ce TE mai mIRI de toate grozăviile de la noi din ţară? De ce TE mai întrebI de soarta lumii, atâta timp cât toţi am uitat de DRAGOSTE. AI uitat de iubirea pentru cel de lângă TINE, fie membru al familiei, fie un necunoscut de pe stradă. AI uitat să ITI arătI afecţiunea faţă de soţie cu o floare, sau un mic cadou, fără un motiv anume. AI uitat să ajutI necunoscuţi aflaţi la nevoie. Pur şi simplu am uitat să iubim!"
Acest post este dedicat unui bun amic, care de multe ori s-a intrebat unde a gresit si cand au inceput sa se ruineze toate planurile, visele si sperantele lui alaturi de femeia iubita. Aceeasi explicatie e valbila si pentru ea ... si pentru cei care nu reusesc sa pastreze un echilibru emotional si profesional... si pentru cei care isi "vand familia pentru o ieftina (sunt si cazuri cu "un ieftin")"..

luni, 13 iulie 2009

Incepe saptamana




Pentru unii inceputul unei noi saptamani inseamna doar sfarsitul weekend-ului, al relaxarii, al distractiei. Si ajung dimineata la birou, cantand cu vocea mintii "Nu am chef azi", grabiti sa ajunge cat mai repede la cana de cafea, ... , asteptand cu nerabdare si entuziasm ora 17 sau 18.
Iar acum eu ma intreb: care e motivul pentru care eu imi deschid laptopul cu acelasi entuziasm zi de zi? De ce zambetul meu larg nu dispare nici dimineata la prima ora, nici inainte de a pleca de la birou si dansez cand mi-e pofta sa dansez (chiar si pe strada) si cant cu aceeasi pasiune ("superba!") la birou sau in masina?
Pentru ca sunt Libera, pentru ca am cautat si am gasit forta sa ma descopar, pentru ca mi-am canalizat energiile spre a perfectiona atuurile mele, pentru ca nu m-am impiedicat de slabiciuni, lipsuri, defecte, pentru ca inainte de orice "Cred in mine!".
Pentru ca zi de zi incerc sa imi depasesc limitele, sa descopar lucruri noi, sa visez la un apartement pe Magheru - discret, animat de un Bichon, sa imi cultiv pasiunea pentru carti , iar "wish list" continua cu multe altele... totusi inca nu ma grabesc sa le am.

vineri, 10 iulie 2009

Blondy


Azi e ziua Blond! Am incercat in repetate randuri sa revin la parul meu blond natural de care eram foarte mandra in copilarie, dar bineinteles ca nici un stilist nu stie ce nuanta misto aveam si cu orice produs profesional din lume m-as face, trebuie sa recunoastem ca nu vom reusi. Timpul zboara, nu se mai intoarce!
Ma pregatesc pentru petrecerea din aceasta seara, iar la cat am fost de entuziasmata ultimele zile, presimt ca va fi o seara plictisitoare, ingreunata de rigorile societatii mondene din Capitala Culturala a anului 2007 - exact, Sibiu!
Oricum, imi este dor sa dansez libera, mi-e dor de petrecerile de odinioara, dar inca imi place prea mult viata... dimineata...
Umeaza un weekend plin...de pasiune...

joi, 9 iulie 2009

Papusa


De cateva zile ma tot chinui sa imi fac timp sa scriu despre "Papusa". Cu greu gasesc timpul necesar pentru mine, pentur sufletul meu, pentru look-ul meu, pentru prietenii mei sau chiar pentru pasiunile mele. Acum imi rup 5 minute din programul meu aglomerat, iar inainte de a pleca de la dansuri va scriu cateva randuri despre "Papusa".
Da?!? Ai ghicit! E vorba tot despre mine, un nume mai vechi de-al meu, care si azi daca il aud rostit din "gura fermecata" ma trec fiori. Interesanti fiori! Niciodata nu am reusit sa imi dau seama ce sentimente ascund acesti fiori, dar au fost si raman placuti... incredibili de placuti.
Facand o analiza in timp, imi dau seama ca de la "Pisi" pana la "Bonnie" au fost multe etape frumoase, pline de emotii: "Feblete'o", "Rautate", "Frumusica", "Iubitica", "Papusa", "Copilu' ", "Pasa", "Scumpa" si lista contiuna cu multe amintiri frumoase.
"Papusa" imi va ramane mereu la suflet, lafel ca si Vegas si multele vise impreuna... am zburat la dans

marți, 7 iulie 2009

Dulce Romanie!!!

Desi ma lupt zi de zi pentru mai mult... (mai mult ce? nici chiar eu nu pot spune!?!) nu am negat vreodata trecutul meu, ce am fost, cine sunt... As vorbi liber despre multe intamplari frumoase din viata mea, dar din respect pentru cei care au fost candva actori principali prefer sa pastrez tacerea. Va veni si ziua cand voi publica o carte "Viata bate filmul", o carte superba pentru cei care nu ma cunosc, una mult prea grea pentru cei care o vor intelege.
Mi-a placut de mic copil "Viata" "petrecerile",m-am inteles mereu bine cu sexul opus si am incercat continu sa trec peste barierele societatii, peste limitele impuse, de a fi barbat sau femeie. In o tara ca Romania e clar ca barbatii sunt favorizati din punctul de vedere al femeilor, iar barbatii gandesc total opus. Totusi eu ii ador pe cei care recunosc ca in spatele lor se afla o femeie puternica, lafel de mult cum ii dispretuiesc pentru ca tin valorile unei astfel de femei in umbra lor. Asta nu e dragoste, e dictatura! Si, din pacate, dictatura gasim la tot pasul (chiar si intr-un dans banal)... Acum mai are rost sa ma intreb unde au disparut femeile cu personalitate? Nu au disparut, stau doar in/la umbra, iar daca nu au in umbra cui sa stea, asteapta cu disperare o umbra. Traim in o societate care si-a pierdut respectul de sine si automat respectul fata de semeni, traim o criza economica plina de "coarde"(atat feminine, cat si masculine)... traim intr-o lume in care e greu sa menti un echilibru, in care e greu sa mai iubesti fara sa fi inselat, in care e mai usor sa fugi, sa o iei de la capat decat sa lupti pentru ceea ce e al tau, in care e mai usor sa eviti sa raspunzi la telefon, sa dai ochii cu o persoana, ... , sperand ca asa ai scapat.
Iar dezamagirea maxima vine la capitolul casnicie in frumoasa Romanie. Am multe poze cu cupluri care se lupta pentru primul loc in topul "Cel mai aiurea motiv sa te iau de nevasta"(de fapt femeia e cea care alge), dar vreau sa cred ca se vor trezi dupa nunta si vor forma o familie adevarata. Azi a ajuns EA sa se roage de EL sa se mute impreuna, sa oficializeze relatia, il convinge sa faca nunta ca sa aiba bani de casa, o ia de sotie ca sa ii poarte copilul numele ... unde e dragostea aici? unde e sclipirea din ochii lor? au omorat orice gram de pasiune inainte ca macar sa se nasca?
Eu ma bucur ca am fost trezita dintr-un vis frumos inainte sa se transforme in cosmar...

vineri, 3 iulie 2009

Barbati vs. Femei

"Buna seara, iubito..."
Incep prin aceasta superba melodie a copilariei mele...De ce acest subiect?
De doua zile imi rasuna in minte, iar si iar, cuvintele unui barbat
"Pentru ce traiesc barbatii?
Pentru femei! Care este motivul pentru care ei cauta succes, bani, o masina cool, un look trendy, un parfum atragator? Fac toate astea ca sa impresioneze femeia dorita, ca sa o cucereasca."
Nu m-am gandit niciodata la acest aspect, cum nu m-am gandit niciodata "Pentru ce traiesc femeile?". Desi sunt femeie, nu am gasit un raspuns clar la aceasta intrebare. Nu ma pot hotara pentru ce traiesc sau pentru cine?!? si nici macar nu sunt sigura ca traiesc pentru mine, pentru tine... Acum inteleg mult mai bine orgoliile masculine cultivate, ranite, ambitiile prostesti si cat e genetic si cat e cultivat de educatie si societate.
Dupa o "seara grea", un alt prieten mi-a explicat rezultatele unui studiu conform caruia femeile in Romania au inceput sa bea lafel de mult/chiar mai mult decat barbatii. De ce? Pentru ca se lupta sa castige aceleasi drepturi ca barbatii, va egalitatea dintre sexe si asta este cea mai usoara metoda de a o demonstra. Tin sa felicit campioanele in acest domeniu, lafel cum felicit campioanele profesional, care au reusit sa ocupe pozitii cheie fara sa murdareasca asternuturi.
Promit sa incerc sa aflu pentru ce traiesc femeile? poate a gresit si prietenul meu care a gasit raspunsul pentru barbati... Tu pentru ce traiesti? Pentru cine?

joi, 2 iulie 2009

Inima mea

Stau pe terasa la soare si ma gandesc ce mi-as cumpara de pe tocmai.ro. Exceptand "donatorii de rinichi" si scumpele domnisoare care ofera clipe de neuitat, gasesti:
- oi (da Oi! nu atat de frumoase ca mioarele lui Gigi, dar poate lafel de rentabile) sau poate un cal, armasar bine antrenat;
- o inimioara
- tuica;
- telemea;
- mi-as cumpara si un ponei , desi eu ma multumesc cu cel mai dragalas din Romania.
Nu sunt o mare iubitoare de animale, dar de cateva saptamani am inceput sa ma indragostesc de animalele din pozele de pe site. Cand te gandesti ca viata lor simpla a ajuns sa depinda de internet, viata noastra complicata de ce depinde ?