marți, 14 iulie 2009

Daca dragoste nu e ... Facem!

Nu am reusit sa ma pun la somn fara sa scriu despre articolul excelent pe care l-am citit intr-un ziar local... DA! Impresionant! din Sibiu. Da! mai sunt oameni care gandesc ca mine, deci nu ma lupt de una singura ... suntem mai multi.
M-au marcat urmatoarele randuri " Biblia este plină de exemple de dragoste între oameni. Poeţi, scriitori şi muzicieni de-a lungul timpului au elogiat dragostea. Şi totuşi oamenii au uitat-o. Rar mai vezi tineri sărutându-se pe stradă şi imediat se găsesc unii să-i apostrofeze. Căsătoriile din dragoste au devenit desuete, fiind înlocuite de cele din interes. Cum altfel explicăm contractul pre nupţial? Oamenii nu mai fac dra goste, acum se face sex, o chestie pragmatică, impersonală. Iubirea pentru aproape, propovăduită în cărţile sfinte, este simplă teorie, apli cată de doi, trei călugări şi de câţiva enoriaşi dedicaţi. Toate formele de dragoste au fost pur şi simplu uitate." Daca am gandi cu totii in acest fel, viata ar fi mult mai armonioasa.
Si imi permit sa modific putin randurile autorului "Şi atunci de ce TE mai mirI că lumea este în criză? De ce TE mai mIRI de toate grozăviile de la noi din ţară? De ce TE mai întrebI de soarta lumii, atâta timp cât toţi am uitat de DRAGOSTE. AI uitat de iubirea pentru cel de lângă TINE, fie membru al familiei, fie un necunoscut de pe stradă. AI uitat să ITI arătI afecţiunea faţă de soţie cu o floare, sau un mic cadou, fără un motiv anume. AI uitat să ajutI necunoscuţi aflaţi la nevoie. Pur şi simplu am uitat să iubim!"
Acest post este dedicat unui bun amic, care de multe ori s-a intrebat unde a gresit si cand au inceput sa se ruineze toate planurile, visele si sperantele lui alaturi de femeia iubita. Aceeasi explicatie e valbila si pentru ea ... si pentru cei care nu reusesc sa pastreze un echilibru emotional si profesional... si pentru cei care isi "vand familia pentru o ieftina (sunt si cazuri cu "un ieftin")"..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu