luni, 23 noiembrie 2009

"O minciuna ordinara"

Titlul de mai sus descrie perfect primul tur de alegeri pentru "Presedintele" Romaniei. Daca esti roman si ai pierdut macar o data in viata fiindca nu te-ai nascut in o familie "privilegiata" sau fiindca nu faci parte din un partid sau nu cunosti persoane influente care sa-ti faca afacerile sa mearga sau sa-ti rezolve problemele, atunci intelegi ce simt repezentatii partidelor care nu au prins turul 2. Sti cum e sa fi furat sub ochii tai si sa nu poti face altceva decat sa vorbesti, asa cum face Vadim Tudor. Bineinteles ca discursul lui e putin exagerat, dar apreciez forta cu care sustine ca a fost furat la voturi. Iar el nu e singurul care a fost furat sau a furat, pentru ca toti au furat, problema e cine a furat mai mult?

Romanii au fost mereu inventivi si au gasit cele mai ingenioase metode de a fura, iar dovada clara este acest tur de alegeri cu: turism electoral, ospaturi organizate pentru cei care au dat un vot partidului, cu voturi cumparate pe un kg de zahar, cu voturi disparute din urnele "sigilate", voturi anulate fiindca nu apartin partidelor la putere, iar lista continua ... pacat ca oamenii de rand ajung sa vada doar informatiile "coafate" de televiziunile aflate sub protectia acelorasi partide.
M-as bucura ca toti cei care au votat si se simt furati sa iasa in strada, iar dupa 20 ani de la revolutie sa mai facem o mica revolta impotriva celor care ne fura. Rusine sa le fie romanilor care (ca de obicei) s-au vandut ieftin, punand prioritar interesul personal pe termen scurt; rusine pentru cei care au votat doar pentru a putea sa continue sa fure inca 5 ani... de parca in ultimii 5 nu au furat destul?!?
Probabil avem nevoie de o echipa din alta tara care sa supravegheze alegerile, sau de un sistem on-line mega-securizat pentru alegeri, altfel ramanem tot tara "lui Papura Voda".
Astazi vroiam sa scriu despre magia sarbatorilor de Craciun, dar se pare ca magia a disparut, iar daca turul doi de alegeri continua cu aceleasi manarii, cu siguranta ii voi cere lui Mos Craciun cel mai scump (a se citi - indepartat) bilet de avion - dus, ca de intors nu mai am nevoie nici peste 10 ani. Deci ma inscriu in echipa tinerilor care prefera sa paraseasca aceasta tara si sa ramana doar Basescu cu pensionarii si locuitorii de la tara si cei care l-au votat, sa vanda tot. Iar cand au epuizat toate resursele, sa vanda Ardealul ungurilor (cu pruni cu tot- ca Base' bea wiskey) si Moldova rusilor, sa imparta tot la vecini...
Dupa ani si ani, putem canta in continuare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu