joi, 14 aprilie 2011

Ajutor!?! Umanitate!?!?

Sunt putin "derajnata" (e un mod elegant de exprimare), ca sa nu spun dezamagita de ceea ce se intampla omenirii sau poate doar oamenilor sin jurul meu...
De cateva saptamani incerc elegant sa abordez cateva cunostinte cu posibilitati financiare, sa ii conving sa il sustina financiar pe romanul care a ancorat pentru prima data steagul Romaniei pe Everest. E vorba de Fane Tulpan, omul care a ramas lafel de simplu si modest chiar si dupa ce si-a vazut vizul implinit, ba chiar a indraznit sa spere din nou la mai mult. Fane e omul care nu cere mii de euro pentru un interviu sau o prezenta la o conferinta, desi nu isi permite sa isi cumpere cate o camasa noua/fancy/la moda pentru fiecare "eveniment moden" la care participa. Fane e omul care cheltuie si ultimul leu din buzunar pentru echipament de munte, e omul care a salvat sute de vieti din muntii Fagaras si altceva decat un "Multumesc" nu a cerut, dar nici nu a primit.
Acum Fane se pregateste de o noua expeditie - Alaska e noua lui tinta, dar pentru aceasta expeditie sunt necesare din nou fonduri extraordinare pe care nici un om cu job foarte bine platit in Sibiu nu si le-ar permite. Oricum Fane e omul muntilor si al sportului , deci nu prea ai cum sa il angajezi intr-o organizatie moderna, sa lucreze 12 ore pe zi in birou, dar totusi sa fie apt fizic sa urce pe cele mai inalte varfuri.
Degeaba are talent si o vointa de fier, fara bani nu prea poate ajunge in Alaska, iar varfurile inalte nu le poate urca mancand gogosi americane sau sanwichuri de la mama de acasa. Asa m-am gandit ca bunii mei prieteni care sparg mia de euro pe zi pentru traiul lor decent, ar putea sa isi rupa inca o mie de euro pe care sa o doneze pentru ancorarea steagului Romaniei in Alaska - Ce gest Nobil!!! (sau poate doar un gand pueril...?!?)
Le-am oferit si posibilitatea ca kompania lor cea prospera sa faca aceasta donatie/sponsorizare/etc. si totusi... raspunsul lor a fost tacere... Probabil daca le-as fi cerut 1000 euro ca sa imi pun silicoane, iar recompensa ar fi fost o partida incendiara cu mine, sunt convinsa ca as fi putut face o lista de asteptare... norocul meu ca nu am nevoie de silicoane ;)

Sa trecem la un subiect mai HoT! Sa revenim cu picioarele pe pamant, printre noi, muritorii de foame. Nu degeaba spun "muritori de foame" pentru ca asta suntem. Toata ziua ne sta capul doar la mancare, doar la ciorbe, tocane cu mamaliga si slanina cu ceapa. Cand lanseaza cineva o provocare pe Sanatate&Nutritie&Sport&Dezvoltare personala .... uau, toti o iau la fuga si gasesc tot felul de pretexte: azi trebuie sa dau cu aspiratorul, am program cu copilul, azi fac ore suplimentare ;)))) Fantastic cat de inventiv e romanul cand vrea sa iti spuna ca e in "rahat", dar ii place al naibii de mult fiindca desi miroase rau, totusi e atat de cald ... Dragilor, intr-o zi se raceste si rahatul, dar sigur veti ramane cu mirosul. Importanta e inghesuiala care se produce in cazul in care se lanseaza o provocare la mancare: mici, slana si ceapa, tocana si alte mancaruri sanatoase....

Enjoy your evening!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu