joi, 7 octombrie 2010

Farsele din Romania

Am ajuns sa traim in tara farselor. Ieri, mult dupa ora 18 primesc un telefon de pe un numar oarecare cu o voce serioasa care imi cerea sa-i confirm ca a sunat bine. Era un parinte serios deranjat de gluma unui coleg de clasa a fiului sau. Colegul a publicat un anunt impecabil, cu o garsoniera de inchiriat in Piata Romana, la un pret avantajos, dar a lasat ca numar de contact telefonul fiului celui care m-a sunat.
Problema s-a rezolvat foarte elegant dupa o serie de verificari a veridicitatii problemei, dar am ramas amandoi impresionati cat de plictisiti pot fi tinerii din ziua de azi pentru a recurge la asemenea metode de agrement. Nici nu cred ca mai e valabila oferta operatorilor de telefonie mobila prin care pentru fiecare 100min apeluri primite, beneficiai de un bonus de 1 euro.
Apoi, dupa ce Presedintele Romaniei a inceput acea gluma nationala cu Politia Romana, renuntand la garzile lui, am auzit dimineata la radio ca daca Presedintele nu respecta Politia, oamenii de rand de ce ar face-o? Daca ne opreste un politist sa ne dea amenda pentru incalcarea regulilor ar trebui sa-l trimitem la plimbare... "cine esti tu ma sa-mi dai mie amenda?!"
Apoi prin tocmai.ro am avut o alta glumitza la adresa unui post de politie din judetul Valcea. Un simpatic utilizator publica zilnic anunturi cu oferte foarte atractive, iar la numarul de telefon il trecea pe cel al postului de politie si numele unuia dintre politisti. Deci atacul a fost clar la persoana politistului, care disperat ne scria in fiecare zi.
Totusi, aceste glumite sunt foarte bine reglementate legal, drept urmare organele specializate isi fac treaba cu brio. E destul de clar ca desi tocmai.ro e un site de anunturi care verifica totul inaintea publicarii, nu detinem baze de date cu toate numerele din Romania sau posesorii tuturor adreselor de e-mail cu Ip de Romania. Nu suntem CIA, nici SRI, nici FBI. Nu putem garanta ca pozele promovate sunt exact acolo unde declara postatorul, dar ne bazam pe bunul simt si asumarea responsabilitatii asupra informatiilor publicate de catre cei care posteaza anunturi.
Sunt convinsa ca in scurt timp va fi nevoit intreg poporul sa se civilizeze si sa devina responsabil.
O seara fara glumitze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu