luni, 12 aprilie 2010

Ce ai face daca ai avea toti banii din lume?

Te-ai intrebat vreodata ce ai face cu o suma foarte mare bani? In ce scop i-ai folosi sau cat de fericit ai fii? Cat de usor ai obtine fericirea si la ce se rezuma ea?
De multe ori m-am gandit ce as putea face cu foarte multi bani: inconjurul lumii, mult shopping, case si masini de lux, un business mega profitabil si lista continua cu foarte multe. Azi, daca as avea posibilitatea sa fac ceva cu banii respectivi , lista prioritatilor s-a schimbat. Vreau sa infiintez o asociatie nonguvernamentala care sa sustina drepturile femeilor din Romania (in special) si din intreaga lume, sa pot lupta impotriva violentei in familie si a saraciei. Vreau sa sustin mamele capabile sa isi creasca singure copiii, sa le scap de barbatii gelosi/posesivi/violenti/hartuitori si sa ofer o viata normala copiilor care au ajuns in orfelinat/centru de plasament, sa le ofer o sansa sa ajunga la scoala.
V-ati pus vreodata intrebarea: ce e in sufletul unui copil crescut in orfelinat care reuseste sa intre intr-un centru universitar de renume din tara? Dar ce e in sufletul lui cand stie ca dupa 18 ani nu mai are adapost, ce baga in gura, cu ce se imbraca, nu are un laptop. E doar un copil inteligent care a reusit sa intre la facultate, care are un bagaj in cap, dar nu are nimic in buzunar.
Citeam zilele trecute ca 80%din femeile din Romania sunt agresate verbal sau fizic, sufera abuzuri psihice din parte barbatilor. Daca 80% e cifra oficiala, care e cifra reala? 95%?
Partea cea mai misto din acest adevar este ca legislatia din Romania nu te protejeaza cu absolut nimic. Asa ca poti sa o iei razna ca femeie, poti sa incasezi cata bataie poti duce, fiindca scumpul sot mai mult de o amenda (pe care o va plati tot din banii sotiei) nu poate primi.
Mi se pare incredibil ca e vorba de Romania anilor 2010?!? oare noi cand ne trezim?

5 comentarii:

  1. asta cu violenta verbala e cu 2 fete... oare cate femei sunt cicalitoare? cred ca in jur la 100%.
    d.p.m.d.v. si asta e violenta verbala si pentru asta nu am vazut sa se faca studii cati barbati sunt "violati" verbal de femei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate Tudor. Violenta si agresiune exista din partea ambelor sexe, chiar exista si barbati batuti de femeile lor. Femeile cicalitoare ne afecteaza pe toti, important e sa stim cat de mult le permitem sa se implice in viata noastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. 1.) Care este legatura intre misandrinism, cosmo ubergirl, copii orfani?
    2.) Poate acest ONG, ar face ceva mai practic inafara de discursuri isterice. Vrei sa amanuntesc? Oricum eu te sustin daca face ceva concret, palpabil.
    3.)"fiindca scumpul sot mai mult de o amenda (pe care o va plati tot din banii sotiei)". Presupun ca este un caz anume. Din context inteleg ca barbatii sint niste bunuri si tot ce produc/realizeaza apartine femei. Idee pe acelasi raft cu misognismul. Doar ca borcanul cu aceasta idee nu e albastru ci roz.
    NB Chiar imi repugna violenta,misoginismul si...misandrismul. Tie nu?
    (C.C.)

    RăspundețiȘtergere
  4. Postarea de mai sus nu are legatura cu misoginismul sau misandrismul, ci cu violenta in familie, abuzurile fizice si psihice, lipsa respectului.
    Nu este intentia mea sa am o atitudine negativa fata de nici unul dintre sexe, dar care ar fi reactia ta daca sora/mama/orice femeie pe care o cunosti ar fi agresata de persoana care se presupune ca o iubeste si pretuieste cel mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  5. PS: Organizatia despre care vorbeam e un proiect special despre care vei auzi doar daca te bate sotia sau... lista e mult prea lunga.

    RăspundețiȘtergere