joi, 4 februarie 2010

Cele mai bune oferte second-hand pe tocmai.ro

Cuvantul second hand detinea o conotatie negativa fiind asociat cu persoanele cu posibilitati financiare reduse, dar in anul 2010, acesta va fi salvarea romanilor care prefera sa isi mentina constant nivelul nevoilor de satisfacut si prefera, in schimb, sa reduca bugetul alocat pentru acestea.
Second-hand era adesea asociat cu articole vestimentare, incaltaminte sau articole electrocasnice uzate, dar totusi intr-o stare buna, importate din strainatate. Romanii obisnuiau sa cumpere haine din magazinele second-hand (la mana a doua), iar in anul 2009 s-a lansat acest trend si in randul vedetelor, sub un nou nume, "haine vintage". In domeniul auto se vand/cumpara masini si piese de schimb second-hand sau masini rulate si piese auto din dezmembrari, dar piata produselor la mana a doua detine o paleta de produse mult mai larga.
Bunurile second-hand se comercializeaza cel mai frevent prin intermediul anunturilor de mica publicitate adresate atat la nivel local, cat si national. Bianca Grip, Project Manager al site-ului de anunturi gratuite din toata Romania www.tocmai.ro declara “Sunt foarte multe bunuri care, in timp, pierd din valoare, dar totusi raman superioare din punct de vedere calitativ fata de unele noi, iar in aceasta situatie mi se pare normal sa folosim articole la mana a doua, indiferent ca vorbim despre autoturisme, mobilier, echipamente profesionale, articole vestimentare sau sportive.”si va recomanda:

Cele mai bune oferte second-hand:
1. Imbraminte – Branduri celebre la nivel international, care inca nu pot fi gasite in magazinele din Romania, pot fi gasite la mana a doua. Rochii de mireasa purtate o singura data sunt revandute la preturi reduse pana la 50%.
2. Auto si piese – Datorita pretului accesibil.
3. Accesorii si echipamente profesionale – Criza economica a inchis un numar semnificativ de firme care sunt nevoite sa valorifice fiecare echipament din patrimoniu.
4. Mobilier din import – Acesta este de calitate superioara, cu design modern si la pret accesibil.
5. Articole sportive – Schiuri, snowboard, articole pentru pescuit, crose de golf, biciclete, etc.
6. Obiecte de arta – Puteti gasi piese de arta, valoroase, detinute de persoane care nu sunt la curent cu valoarea acestora sau au nevoie de bani urgent.

NU este recomandat sa cumparati second-hand:
1. Telefoane mobile si computere - Chiar daca preturile la acestea par atragatoare, nimeni nu poate garanta fiabilitatea acestora, nu beneficiati de garantie, iar de cele mai multe ori tehnologia este depasita.
2. Anvelope auto – Vechimea acestora nu o puteti controla si cauciucul poate fi imbatranit.
3. Incaltaminte – Desi se comercializeaza la preturi atractive, incaltamintea deja purtata nu poate fi sterilizata.

Un comentariu:

  1. 2. vechimea poate fi verificata dupa DOT..
    de exemplu, pe fiecare anvelopa apare DOT ???? ???? 1408 .. ceea ce inseamna ca data fabricatiei este : saptamana 14 din anul 2008

    RăspundețiȘtergere