luni, 26 iulie 2010

Happy Marriage

"Iubeşte, măcar o dată-n viaţă, un bărbat căsătorit. Suferinţa va fi letală, dar vei învăţa cum sa fii o soţie perfectă şi vei simţi când soţul tău te va înşela. Nu-ţi mai spun că, dacă e urâtă precum Camilla, o va părăsi pe soţia lui şi te va lua pe tine."
Stiu ca acesta nu e un subiect usor de digerat de catre publicul larg, dar il vad atat de des, la tot pasul, incat deja incepe sa mi se para Normal. In Bucuresti nu am cunoscut nici un barbat casatorit/implicat intr-o relatie stabila, care sa NU insele. Toti faceau si fac asta in continuare!
Ma intreb mereu care e motivul pentru care te mai casatoresti? sau care e motivul pentru care inseli?
Oricum, sunt de acord sa iubesti macar o data in viata un barbat casatorit, dar sa nu iti doresti vre-o data sa-i ajungi sotie, vei ajunge de cealalta parte a baricadei. Strabunica unei prietene a lasat mostenire urmaselor din familia ei "Femeia cu adevarat inteligenta e aceea care stie cand sa faca pe proasta!"
In acelasi timp, apreciez barbatii capabili sa treaca peste infidelitatile partenerelor, ii apreciez pentru ca stiu ca eu nu voi putea vreodata sa fac asta.
Iar intr-o lume destul de egoista si haina "Dăruieşte! Nimic pe lumea asta nu e mai frumos decât să-i vezi pe oameni încurcaţi din pricina cadourilor primite de la tine."

7 comentarii:

  1. Citatul de la inceputul articolului(din floriana juncan) e ridicol rau de tot. De ce sa iubesc un barbat insurat? Doar ca sa "invat" toate cele sus mentionate?! Domnisoara putea sa se rezume doar la a-si impartasi povestea ei cu un barbat insurat, dar nu sa si faca un indemn!

    Iti apreciez orgoliul puternic, Bianca! Si eu sunt la fel, nici eu n-as putea ierta pe cineva ce nu a reusit sa ma respecte, dar pe de alta parte, nu-i pot aprecia pe cei ce iarta. La ce bun? Din prea multa iubire? Oricum, o continuare a relatiei/casatoriei dupa ce ai fost inselat, nu va mai fi buna ca inainte, niciodata, orice s-ar spune. E mai bine sa mergi inainte, cu demnitate, catre ceva nou si poate de zeci de mii de ori mai placut :)..
    O viata avem! De ce s-o irosim si in compromisuri de genul acesta?

    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Simpatic articol simpatic raspuns ! Pana nu ajungi intr-o astfel de postura e mai bine sa nu-ti dai cu parerea. Implicarea intr-o relatie cu un barbat/femeie casatorit/a tine de circumstante personale si poate de porniri launtrice greu de stavilit ! Nu e usor pentru nici unul din cei doi amorezi, e chiar extrem de dificil, insa exista situatii in care, incalcadu-ti principiile, traiesti ceea ce altii nu vor traii vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de adevarat... in general scriu doar despre ceea ce am trait, simtit, iubit...

    RăspundețiȘtergere
  4. Vezi tu ca societatea vede imorala o legatura.
    Oae e moral sau imoral sa te indragostesti fie si de o pers casatorita?Cine spune ce este moral si ce este imoral? Daca ne referim la definitie societatea este cea care hotaraste aceste limite. De-a lungul istorie societatea s-a schimbat atat de mult incat moralitatea a devenit o masca dupa care se ascunde atunci cand doreste sa marginalizeze, sa judece si sa arunce cu pietre. Cine este aceasta societate? Gura lumii nu se inchide nici dupa moartea ta, nici daca esti corect si cinstit. Intotdeauna va exista cineva care va avea ceva de comentat si de indreptat la comportamentul tau, la tine.
    Si atunci de ce sa-mi traiesc viata dupa cum doreste moralitatea societatii cand eu stiu mai bine ce este bine pentru mine?
    Preluam de la parintii nostri credinte care ne limiteaza, care ne conduc viata. Este dificil sa treci peste acestea si sa gandesti prin propriile tale experiente. Este si mai dificil sa traiesti fara sa-ti pese de ceilalti, de fapt de ceea ce spun ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Desi mi-ar fi placut sa te cunosc (sau poate te cunosc?!?)iti raspund ca pot numara pe degetele de la o mana persoanele pe care le-am cunocut cu o gandire ca a ta. Esti un Om Liber si asta imi place, mai trist e cand libertatea unora ii raneste pe altii. Mai trist e ca din atat de multa libertate, nu se mai dezvolta loialitatea si atunci tinerii parasesc lejer tara nativa, divorteaza mult mai usor, pleaca oricand la o alta companie care ofera mai multi bani...
    Totusi, sloganul meu favorit ramane "Viva Bonnie Libre!"

    RăspundețiȘtergere
  6. Este foarte dificil sa actionezi intr-o directie pe care toata viata ai condamnat-o. Iti doresti libertatea de a hotari si alege ceea ce simti ca este bine si apoi ce faci cu aceasta libertate? O arunci ca pe ceva stricat de frica judecatii umane. Pentru cine faci asta? Pentru tine sau pentru ceilalti? Oare altii pot trai viata ta? Oare ei se pot transpune in pielea ta? Oare ceilalti sunt langa tine atunci cand suferi pentru ca ai procedat asa cum ti-au dictat ei? Oare ceilalti inteleg prin ceea ce treci?
    Imi traiesc viata asa cum simt si-mi asum responsabilitatea actelor mele. Sunt singura raspunzatoare de ceea ce mi se intampla. Sunt singura capabila sa hotarasc ce-i corect pentru mine.
    Exista ceva mai puternic decat aceasta constientizare a responsabilitatii alegerilor facute? Nesiguranta si inconstanta oamenilor lasa raului o poarta larg deschisa...si iti spun din propria experienta ca poti iubi un barbat casatorit fara a rani alte persoane...a...da ma cunosti..si ptr ca stiu ca iti place asculta asta:http://www.youtube.com/watch?v=S56wIUvktVY

    Nico :p

    RăspundețiȘtergere
  7. Depinde de fiecare om in parte, de demnitatea lui, de valorile sale, de CULTURA lui, de personalitatea lui, de orgoliile lui, de libertatea sa in gandire, de propria sa parere despre sine, s.a.m.d.
    Nu cred ca problema se pune, in toate cazurile, de ceea ce graieste "gura lumii" :)))). aici s-a inteles gresit.
    Unii pot iubi o persoana casatorita, altii pot macar gandi ca e posibil sa se intample, altii zic nu si gandesc asa pana la capat :)
    Totul tine de ceea ce am zis mai sus ;)
    Ah, da, si orice om cu cap e constient de faptul ca fiecare e responsabil de actele sale, nu are nevoie de confirmare.

    RăspundețiȘtergere